Novinky

Žhavé novinky

Třítýdenní tréninkový plán podle Běhejsepsem

Chcete se dostat do formy a stihnout ještě letos nějaký canicrossový závod? Nebo jen s hafanem rádi aktivně trávíte čas a sportovní ambice (zatím?) necháváte u ledu? V obou případech se hodí mít plán. Když máme představu, čemu se budeme během následujících dnů věnovat, mnohem lépe připravíme sebe, ale hlavně psa, jemuž je potřeba s ohledem na výživu přizpůsobit denní režim. 

Také si lépe rozvrhnete dny, u nichž dopředu víte, že nebudete mít tolik času. A hlavně si naplánujete i odpočinek, ten je totiž zásadním prvkem celého tréninku a klíčovou součástí správné regenerace svalů, vašich i hafanových. V neposlední řadě vám také na konci tréninku udělá radost, kolik jste toho zvládli, když to uvidíte sepsané černé na bílém (teda… na žlutém). Veškeré aktivity si můžete přizpůsobit vaší kondičce, zdravotnímu stavu a schopnostem vašeho psa. 

Trénink začíná pozvolna a jeho náročnost se postupně stupňuje, aby odpovídala vašim společným pokrokům. I když jste začínající běžec, nelekejte se delších výběhů, rozhodně od vás nechceme olympijské výsledky: jediný, kdo by vás mohl popohánět, je váš pes. Naopak pokud jste aktivní sportovci, pozorně sledujte stav svého psa, abyste mu příliš vysokými nároky nevytvořili negativní asociaci a nezkazili mu tak radost z pohybu, to je totiž jediná motivace, kterou čtyřnožec do běhu má. 

 

 


Důležité je také myslet na správné zavodnění a časový odstup od krmení, tomu jsme se věnovali v předchozích článcích: Vše o nápájení a zavodňování psů a Krmení psa canicrossaře není věda

Rádi vás také uvidíme na našich společných trénincích, kde vám naši zkušení trenéři poradí se vším, kde byste se rádi zlepšili. Běh s dalšími psy je také super motivace pro chlupatce, ten se zároveň učí nereagovat na ostatní závodníky, což sami moc nenatrénujete.

Máme pro vás akce, které motivují, příběhy, které inspirují a produkty, se kterými to běhá lépe